Verdens mest komplekse spiritus ? det er vores overbevisning. Læs blot videre herunder for et hurtigt resumé af produktionen

Mezcal er den urgamle Mexicanske spiritus lavet på agave planter. i 1920erne begyndte der at komme fokus på Mezcal fra området omkring byen Tequila, og en "storebror" blev mere berømt. Mezcal må laves af flere agave sorter og der er færre regler. Den er vildere. Tequila skal laves af sorten blå agave og høstes fra 7 bestemte områder. Det er en mere kontrolleret og regelsat proces.

Tequila og Mezcal er fantastisk solo med et shot lime juice på den ene side, og et shot tomat/appelsin juice med tabasco på den anden side. Det hedder "Bandera" eller bare i et godt cognac glas, med plads til aromaer. Endelig er Tequila en fantastisk ingrediens i cocktails.

OG PAK LIGE ALLE DE VILDE FORDOMME VÆK, BARE FORDI DU HAR SMAGT DEN MED HATTEN :-):-)

Sådan laves Mezcal/Tequila. Agave planten skal være 8-12 år før den kan høstes. Dyrknings stedet, jordbunden, elevationen har stor betydning for kvalitet og smag. Efterhøst, skrælles agaven. Hjertet "bages" i jordovne, knuses så den sukkerholdige saft kommer ud. Den gæres og destilleres. Herefter lagres den fra 2 mdr. til flere år.