Sangiovese er en af Italiens helt store druesorter og samtidig den mest plantede af de blå sorter. Dens store udbredelse betyder, at der både laves nogle af Italiens bedste vine, men størstedelen er og bliver ordinære. Selve sorten er derfor ingen garant for kvalitet alene, men derimod spiller område og producent den afgørende rolle.

Den er primært kendt i regioner som Toscana, hvor den er grundlaget for nogle af Italiens mest berømte vine. Inden for Toscana er der forskellige underregioner med deres egne unikke terroirs, der påvirker druens karakteristika. For eksempel producerer Chianti-vine fra Chianti Classico-området typisk Sangiovese vine med høj syre, faste tanniner og aromaer af kirsebær og krydderier. Normalt ikke dybe i farven, men mere støvede teglrøde.

Sangiovese er at finde i hele Italien, men yder sit absolut bedste i mellem-italien, mere præcist i Toscana hvor den står bag vinene Chianti & Brunello. I de senere år, bliver druen også i stigende grad plantet i de oversøiske lande. Den er derfor at finde i vine lige fra Californien til Australien.

Mens Sangiovese ofte er hovedkomponenten i vine som Chianti, kan den også blandes med andre druesorter for at skabe mere komplekse og harmoniske vine. I nogle tilfælde kan druer som Canaiolo, Colorino eller Merlot tilsættes for at tilføje struktur, farve eller kompleksitet til vinen.

Vinene er kendt for deres fremragende aldringsevne, især når de kommer fra prestigefyldte DOCG-områder som Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montepulciano. Disse vine kan modnes i årtier og udvikle sig til komplekse og elegante dråber med alderen

Efter åbning er det dog vores erfaring, at vinene skal drikkes samme dag/aften. Da de oxidere hurtigt.