Cabernet Sauvignon er blandt verdens mest anerkendte druer. og har sine rødder i Bordeaux regionen i Frankrig, Den er rygraden i de store venstrebreds Bordeaux vine & Napa´s store røde. Den er imidlertid blevet dyrket med succes i mange andre vinproducerende regioner, herunder Californien, Chile, Australien og Italien.

Cabernet Sauvignon kendetegnes på udpræget duft og smag af solbær. Samt noter af cedertræ, tobak og læder. I varmere lande kan der også komme noter af eucalyptus og mentol, samt kirsebær. Taninerne er ret fast faste og vinene generelt kraftige.

Den er god alene, men gør sig flot i blandinger med Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. 

På grund af deres tanninindhold og syrestruktur har Cabernet Sauvignon en fremragende aldringsevne og kan ofte lagres i mange år, hvor de udvikler sig og bliver mere komplekse og harmoniske med tiden.

Vi mener, at de fungerer godt sammen med mange forskellige typer mad. Det høje tanninindhold og syrestruktur gør den til en fremragende ledsager til kødretter som oksekød, lam og vildt samt kraftige oste.